Peste 2000 de produse

Reduceri de cantitate

k.pietrusa@allbag.pl

5% reducere

La prima comandă

ALLBAGSALUTĂ

"Leż jak chcesz"

Leżaki drewniane teraz taniej - promocja trwa do 28.04

Ce este sublimarea? Care sunt caracteristicile acestei tehnici de impraimare?

Co to sublimacja? Czym cechuje się ta technika drukarska?

În postul anterior, am aflat mai multe despre metoda de imprimare numită serigrafie. Astăzi vom analiza mai îndeaproape metoda de imprimare numită sublimare. Un produs final de înaltă calitate, cu o coloristică extraordinară, este principalele avantaje care fac ca imprimarea prin sublimare să devină din ce în ce mai populară. Dacă vrei să afli cum arată procesul de imprimare și care sunt dezavantajele și avantajele sublimării, acest post este exact pentru tine!

Ce este sublimarea?

 

Imprimarea prin sublimare este o metodă populară de imprimare, care se realizează prin transferarea unui design realizat pe hârtie de sublimare pe țesătură sau materialul ales, cu ajutorul unei temperaturi foarte ridicate (de obicei, 400 de grade Celsius). Temperatura ridicată face ca particulele solide de cerneală să treacă în stare gazoasă și apoi să se combine cu țesătura, stabilindu-se în mod permanent pe aceasta. Imprimările sunt extrem de durabile și cu siguranță mai puțin susceptibile la decolorare sau crăpare, deoarece cerneala este încorporată în interiorul țesăturii și nu doar aplicată pe suprafața exterioară a acesteia.

Acest proces poate fi comparat foarte bine cu tatuarea, unde cerneala pătrunde sub piele și se stabilește în mod permanent în aceasta. În cazul sublimării, temperatura ridicată deschide porii materialului ales, iar apoi, sub influența unei presiuni mari, cerneala se răcește, revenind la starea solidă. Rezultatul sunt imprimări foarte colorate și extrem de durabile, care nu se estompează și nu se crape. Imprimarea prin sublimare permite, așadar, trecerea din stare solidă în stare gazoasă fără a se transforma în lichid. Întregul proces se desfășoară cu ajutorul unei temperaturi extrem de ridicate și este controlat prin presiune. Sublimarea, ca una dintre puținele metode de imprimare, permite așa-numita imprimare pe întreaga suprafață a obiectului. Designul ales poate fi așadar plasat de la „cusătură la cusătură”.

Dezavantaje și avantaje ale sublimării

Fiecare dintre metodele de imprimare are dezavantajele și avantajele sale. Cum se prezintă sublimarea în acest context...

        Avantaje:

  • Relație înaltă a culorilor
  • Durabilitate extraordinară a imprimărilor
  • Proces scurt de la proiect la imprimare
  • Imprimările nu se estompează și nu se descuamează
  • Posibilitatea de a imprima pe întreaga suprafață a obiectului ales
  • Fără contraindicații la spălarea în mașina de spălat.

    Dezavantaje:

  • Este necesară o mare precizie în timpul presării hârtiei pe material. Atunci când această acțiune nu este efectuată corect, pot apărea mici deplasări ale imprimării, așa-numitul „Ghosting”
  • Uneori, pe suprafața imprimată apar cute albe. Cauza poate fi hârtia de sublimare prea umedă, precum și presarea necorespunzătoare a hârtiei pe material.
  • Imprimantele de sublimare efectuează imprimări în paleta de culori CMYK, astfel că pot apărea mici diferențe de nuanță. Acest lucru se datorează faptului că cele mai multe proiecte grafice sunt realizate în paleta de culori RGB.

 

Așa cum se poate vedea, imprimarea prin sublimare are cu siguranță mai multe avantaje decât dezavantaje. Merită menționat că dezavantajele enumerate mai sus sunt foarte ușor de eliminat. În tipografiile profesionale, acestea apar foarte rar, iar atunci când un defect apare pe produs, acesta este de obicei respins, iar imprimarea este realizată din nou.

Dacă dorești să afli mai multe despre celelalte tehnici de imprimare, te invit să consulți postările anterioare :)

1 comentariu

Your article is very inspiring with high-quality content. We are sure that you will find additional useful information on our website. Come on, visit us at Jasa Konveksi Bandung and we can collaborate with each other.

Warm Regard.

Jasa Konveksi Bandung,

Lasă un comentariu