Peste 2000 de produse

Reduceri de cantitate

k.pietrusa@allbag.pl

5% reducere

La prima comandă

ALLBAGSALUTĂ

"Leż jak chcesz"

Leżaki drewniane teraz taniej - promocja trwa do 28.04

Confortul merge mână în mână cu ecologia?

Czy wygoda idzie w parze z Ekologią?

Suntem oameni ocupați. În fiecare zi, o rutină similară. Acasă, muncă, magazin, acasă, muncă... Din cauza timpului limitat, apelăm la soluții convenabile. Pungi de unică folosință, saci de plastic, sticle de plastic... Nu suntem întotdeauna conștienți de cât de mult plastic producem în fiecare zi. Sunt cantități uriașe. În Polonia, producem în medie 29 de kilograme de plastic pe persoană pe an. Potrivit estimărilor, doar 5-10 procente din plasticul global este reciclat. Peste 30% din plastic ajunge pe gropile de gunoi. Aproximativ o treime din deșeuri ajunge în oceane. Pe scurt, majoritatea acestui material ajunge acolo unde ne place să ne relaxăm, în păduri, pe plaje și în oceane. În Pacific plutește o acumulare de gunoaie numită de oamenii de știință al șaptelea continent. Este o priveliște tristă. Prin plastic, facem rău nouă, animalelor și tot ce ne înconjoară. Dar cum putem renunța la un material atât de convenabil? Există păreri că a fi ecologic este greu și inconfortabil. Este adevărat?

Cum să înlocuim toate tipurile de pungi și "pungi de război"?

Din ce în ce mai populare devin sacii de hârtie și cei din bumbac. Sacii din bumbac sunt confortabili și practici. Sunt ecologici și reutilizabili. Sacii din bumbac au o durată lungă de viață. Pot fi folosiți în diferite situații. La cumpărături, la școală, la muncă, sau chiar atunci când ieșim în oraș. În plus, sacii din bumbac se descompun rapid, adică între 1 și 5 luni.

Ce facem în situația în care uităm sacul de bumbac acasă?

Să nu ne înșelăm, tuturor ni se întâmplă să uităm ceva. Într-o astfel de situație, ar părea că nu avem de ales și că trebuie să cumpărăm o pungă de plastic. Există o altă opțiune? DA. În magazine, din ce în ce mai des avem posibilitatea de a cumpăra saci de hârtie. Este o altă alternativă excelentă la plastic. Sunt convenabile, adesea folosite de mai multe ori și prietenoase cu planeta noastră. Hârtia se descompune în medie în 6 luni.

Ambalaje ecologice

Cum să ambalăm fructele, legumele și pâinea?

Este greu de imaginat cumpărarea de fructe și legume fără așa-numitele „pungi de război”. Acestea pot fi înlocuite cu saci Zero Waste. Sunt făcute din plase de bumbac, oferind produselor acces la aer proaspăt. Un alt avantaj mare al acestora este că sunt reutilizabile. Unde putem ambala pâinea? Această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul sacilor din bumbac.

Unde mai folosim ambalaje din plastic?

Să nu uităm de sticlele de plastic pentru apă. Le cumpărăm în cantități mari, iar apoi fiecare sticlă ajunge în coș. Cum putem evita asta? Aici vin în ajutor sticlele cu filtru reutilizabile. Când ne dotăm cu o astfel de sticlă, nu va mai fi necesar să cumpărăm apă din magazine. Astfel, nu doar că economisim bani, dar, mai ales, producem mai puține deșeuri care ne otrăvesc pe noi și planeta noastră frumoasă.

Deci, putem combina confortul și practicitatea cu ecologia?

Desigur. Sacii din bumbac și cei din hârtie pot fi folosiți de mai multe ori. Au aplicații practice în viața de zi cu zi. Sacii din bumbac Zero Waste au o durată lungă de viață. Pot fi folosiți pentru ambalarea legumelor, fructelor și pâinii. Aceste ambalaje ecologice ocupă puțin spațiu, așa că le putem avea mereu cu noi, ascunzându-le în geantă sau punându-le în mașină. Costul acestor produse este, în majoritatea cazurilor, unic, dar va aduce beneficii pe termen lung. Merită menționat că sacii din bumbac se descompun în 1 până la 5 luni, sacii de hârtie în aproximativ 6 luni, în timp ce o pungă obișnuită din plastic se descompune în aproximativ 400 de ani!

Tu ce părere ai, se poate combina confortul cu ecologia?

Lasă un comentariu