Peste 2000 de produse

Reduceri de cantitate

k.pietrusa@allbag.pl

5% reducere

La prima comandă

ALLBAGSALUTĂ

Cum să proiectați o grădină? Creați spațiul visurilor dvs. pentru doar câteva

Jak zaprojektować ogród? Stwórz wymarzoną przestrzeń za kilka złotych

Visul tău este un grădină frumoasă, care să fie o oază de liniște și relaxare, dar nu vrei să cheltuiești o avere pe plante scumpe sau mobilier de grădină? Nu-ți face griji – crearea unui spațiu de vis în grădină nu trebuie să presupună cheltuieli mari! În acest articol, îți vom arăta cum să proiectezi grădina pas cu pas, folosind soluții ieftine și simple, care vor face ca grădina ta să arate minunat, fără a afecta bugetul familiei.

De unde să începi proiectarea grădinii?

Principiul de bază al fiecărei grădini, indiferent de mărimea acesteia, este un plan bun. Înainte de a alege plantele sau elementele decorative, fă un schiț de spațiu. Gândește-te cum vrei să utilizezi spațiul disponibil. Cum să faci acest lucru?

  1. Definește zone pentru relaxare, pentru joacă pentru copii, pentru cultivarea plantelor comestibile și, de asemenea, pentru zone decorative. Astfel, grădina va fi mai funcțională.
  2. Asigură-te că aleile, gazonul, rabatele și alte elemente au dimensiuni și proporții adecvate. O grădină prea mică, cu prea multe plante, va părea aglomerată.
  3. Cum să proiectezi grădina dacă terenul este neregulat? Folosește-l pentru a crea trepte naturale sau terase spectaculoase. În schimb, în cazul unei grădini plate, poți introduce nivele variate, de exemplu, cu ajutorul grădinilor ridicate.
    Cum să proiectezi grădina? Creează un spațiu de vis cu câțiva bani

Care sunt plantele ieftine pentru grădină?

Plantele sunt unul dintre cele mai importante elemente ale grădinii, dar nu trebuie să cheltuiești o avere pe soiuri scumpe. În grădina ta, optează pentru:

  • îerbări si plante comestibile – dacă vrei să creezi o grădină funcțională, plantează ierburi și plante comestibile, cum ar fi roșiile, busuiocul, mărarul sau salata. Multe dintre ele pot fi ușor înmulțite prin răsaduri sau prin semănat;
  • plante perene– sunt unele dintre cele mai ieftine plante pentru grădină, care cresc rapid și înfloresc frumos. Printre cele mai populare se numără: nasturțiile, florile soarelui, calendula sau cosmosul.
  • plante perene ieftine – dacă dorești plante care să revină an de an, optează pentru plante perene, care vor înflori în fiecare an. Alege plante rezistente la condițiile meteorologice schimbătoare, cum ar fi lavanda, rudbeckia sau echinacea.
  • plante auto-semințătoare – multe plante, cum ar fi macii, calendula sau nu-mă-uita, se seamănă singure. Astfel, nu va trebui să le plantezi din nou în fiecare an și grădina ta va arăta bogată și naturală.

De unde pot găsi mobilier și decorațiuni ieftine pentru grădină?

În loc să cumperi mobilier de grădină scump, creează-l singur sau folosește alternative ieftine.

  1. DIY– mobilier din paleți – paleții sunt un material ușor de folosit pentru a crea mobilier de grădină stilat. Cu câțiva paleți, poți construi o bancă, o masă sau chiar un set complet de mobilier. Ai nevoie doar de câteva ore de muncă și un strop de imaginație!
  2. lucruri vechi – funcționalitate nouă în loc să arunci mobilierul vechi care nu își mai îndeplinește funcția în casă, transformă-l în accente de grădină. O fotoliu vechi sau o comodă vor deveni accesorii deosebite, după ce le vei vopsi și le vei proteja de condițiile meteo.
  3. fă-ți propriile ghivece– transformă recipiente de plastic vechi, scânduri sau vase de lut în ghivece adorabile. Dă-le un aspect nou cu puțină vopsea, sfoară sau bucăți de material.
  4. lampioane DIY– În grădină vor funcționa perfect lampioanele pe care le vei face din conserve de băuturi, borcane vechi sau chiar bucăți de lemn. Pune în ele lumânări LED pentru a crea o atmosferă magică în grădină.
  5. zonă de relaxare -șezlonguri de grădină - șezlongul din lemn este o alternativă ieftină pentru mobilierul scump de grădină. În plus, funcționalitatea și greutatea redusă îl fac ideal pentru grădinile mici, unde fiecare metru contează. Îl vei folosi atât pentru grătar cu prietenii, cât și pentru a te bronza în singurătate.
Cum să proiectezi grădina? Creează un spațiu de vis cu câțiva bani

Cum să creezi o alee de grădină pe buget?

Aleile din grădină nu doar că îți vor facilita deplasarea, dar vor arăta și frumos. Nu investi neapărat într-un material scump pentru a crea o alee spectaculoasă. Dar ce să alegi?

  • Alei din pietre naturale – pietrele naturale sunt un material ieftin, din care poți crea alei naturale. Le poți așeza în orice formă dorești, obținând un efect unic.
  • Gravel și nisip – cu alei din pietriș și nisip, vei obține rapid și ieftin un aspect magic pentru grădina ta. Aceste alei vor permite, de asemenea, scurgerea apei pluviale.
  • Plăci de beton – plăcile de beton ieftine se găsesc în majoritatea magazinelor de construcții. Le poți aranja sub forma unor alei simple, astfel vei păstra durabilitatea acestora și îți va fi mai ușor să le întreții ulterior.
Cum să proiectezi grădina? Creează un spațiu de vis cu câțiva bani

Cum să îngrijești grădina? Idei pentru întreținerea spațiului

Fiecare grădină, indiferent de design, necesită întreținere regulată. Ai grijă de ea prin:

  • irigare grădina nu trebuie să fie costisitoare de întreținut dacă folosești un sistem de irigare prin picurare sau investești în apă de ploaie. De asemenea, poți crea cărucioare de irigat din sticle de plastic, ceea ce îți va accelera și ușura munca la udare.
  • combaterea ierburilor – investește în soluții naturale pentru ierburi, cum ar fi oțetul sau sarea, care sunt nu doar ieftine, dar și eficiente.

Cum să proiectezi grădina într-o variantă economică?

Fă ca grădina ta de vis să fie frumoasă și funcțională, chiar dacă ai un buget limitat. Cum? Folosește-ți creativitatea și dedică-i puțin timp. Datorită muncii tale, grădina ta va străluci în fiecare sezon cu mii de culori. Ce mai aștepți? Acum știi cum să proiectezi grădina într-o variantă economică. Investește în planificare, folosește materiale ieftine și creează un spațiu care să reflecte stilul și personalitatea ta. Mult succes!

Vezi și:

Lasă un comentariu