Peste 2000 de produse

Reduceri de cantitate

k.pietrusa@allbag.pl

5% reducere

La prima comandă

ALLBAGSALUTĂ

"Leż jak chcesz"

Leżaki drewniane teraz taniej - promocja trwa do 28.04

Mai multe produse din plastic pe lista produselor interzise. Aflați dacă afacerea dvs. va fi afectată!

Kolejne produkty plastikowe na liście zakazanych. Sprawdź czy Twoja firma ucierpi!

Începând cu 24 mai va intra în vigoare interdicția de a pune pe piață anumite produse din plastic de unică folosință. Aceasta interdicție se referă, printre altele, la tacâmuri din plastic, paie și bețișoare cosmetice. Nerespectarea acestei interdicții va atrage după sine o amendă foarte mare, de până la jumătate de milion de lei.

Sfârșitul erei tacâmurilor din plastic!

tacâmuri din plastic

Conform noilor reguli prevăzute de modificările legislative, începând cu miercuri, 24 mai, este interzisă punerea în vânzare a anumitor produse din plastic de unică folosință.

Printre produsele interzise se numără, printre altele:

  • bețișoare cosmetice
  • tacâmuri din plastic
  • farfurii din plastic
  • paie de unică folosință
  • bețișoare pentru baloane
  • amestecătoare din plastic
  • cupe din plastic pentru băuturi
  • containere din plastic pentru alimente din polistiren expandat

Ce se întâmplă dacă se încalcă această interdicție?

Amenzile pentru încălcarea acestei interdicții sunt foarte mari, putând ajunge de la 10.000 până la 500.000 de lei. Așadar, amenda poate fi foarte mare. Toate acestea sunt menite să comunice clar tuturor comercianților că plasticul începe să devină o problemă din ce în ce mai puțin acceptată.

Produsele enumerate mai sus pot fi vândute, donate gratuit și utilizate, dacă au fost introduse pe piață înainte de intrarea în vigoare a acestei legi, pentru a se epuiza stocurile existente.

De asemenea, legea impune ca producătorii să informeze în mod clar consumatorii, plasând pe ambalajul produselor din plastic de unică folosință etichete speciale care să semnaleze impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Taxe suplimentare? Verifică ce costuri mai trebuie să suporti!

Conform noilor reglementări, se introduce o taxă de maximum 1 leu pentru anumite produse de unică folosință, care vor fi oferite clienților. De exemplu, această taxă se aplică ambalajelor utilizate pentru servirea băuturilor sau alimentelor. Taxa va fi inclusă în prețul produsului și va fi colectată de magazine sau alte puncte de vânzare.

De asemenea, punctele comerciale vor trebui să ofere consumatorilor alternative pentru produsele din plastic de unică folosință. Acestea pot fi, de exemplu, cupe din hârtie, farfurii din hârtie sau tacâmuri din lemn. Este important ca înlocuitorii să fie realizati din materiale biodegradabile sau să poată fi reutilizabili.

Legea prevede, de asemenea, că toți producătorii de produse din plastic de unică folosință vor trebui să suporte costurile derulării campaniilor educaționale care vor viza utilizarea obiectelor din plastic.

Alternativa la plastic

Odată ce legea va intra în vigoare, fiecare dintre noi va trebui să ne gândim foarte bine la achizițiile viitoare. Însă fără grijă, pentru că pe piață există cu adevărat alternative foarte bune la plasticul dăunător.

farfurii din hârtie

Cupere din hârtie reprezintă una dintre alternativele pentru cupele din plastic de unică folosință. Pot fi utilizate ca soluție mai ecologică, deoarece sunt realizate din materiale biodegradabile care se descompun mai ușor în mediu natural. Cupere din hârtie pot fi reutilizate de mai multe ori, ceea ce înseamnă că le putem utiliza în mod repetat și ulterior recicla. În acest fel, putem reduce impactul negativ asupra mediului, asociat cu producția și aruncarea cupelor din plastic de unică folosință.

Farfurii din hârtie sunt larg acceptate ca o alternativă ecologică pentru farfuriile din plastic. Sunt realizate din hârtie, care este un material biodegradabil. Utilizarea farfuriilor din hârtie reduce impactul negativ asupra mediului, deoarece nu generează cantități mari de deșeuri din plastic greu de gestionat. După utilizare, farfuriile din hârtie pot fi ușor compostate sau reciclate, contribuind astfel la diminuarea încărcăturii asupra mediului natural. Prin urmare, farfuriile din hârtie sunt o alegere populară în contextul eforturilor de reducere a plasticului și promovării unui stil de viață mai sustenabil. Sunt de asemenea foarte elegante și se potrivesc perfect, de exemplu, la petrecerile rustice. Dacă dorești să afli cum ar arăta la o nuntă în acest stil, click aici!

Tacâmuri din lemn sunt cu siguranță mai bune decât tacâmurile din plastic de unică folosință. Lemnul din care sunt realizate este un material biodegradabil, ceea ce înseamnă că după utilizare, acestea pot decompoza în mediu natural. Produse tacâmuri din lemn necesită mai puțină energie pentru a fi fabricate și generează emisii mai mici de gaze cu efect de seră comparativ cu producția de tacâmuri din plastic. În plus, pot fi reutilizate de mai multe ori, ușor de curățat și reutilizate, ceea ce reduce cantitatea de deșeuri aruncate. În concluzie, acestea sunt pur și simplu o completare estetică a aranjamentului de masă.

 

1 comentariu

Huj ci w d**ę za takie rady.

Donald Tłusk,

Lasă un comentariu