Peste 2000 de produse

Reduceri de cantitate

k.pietrusa@allbag.pl

5% reducere

La prima comandă

ALLBAGSALUTĂ

Neuromarketing - ce este? Ideea de succes a Coca-cola.

Neuromarketing — co to jest? Idea sukcesu Coca-coli.

Îți pare tot mai greu să ajungi la clienți noi? Sau poate ai deja o rețea vastă de persoane potențial interesate de produsele/serviciile tale, și totuși vânzările stagnează? Ai auzit despre neuromarketing? Dacă nu, atunci citește neapărat acest articol și rezultatele tale vor crește pe o scară nemaivăzută până acum.

Neuromarketing — ce este? Definiție

Neuromarketing folosește cunoștințe din domeniul neurobiologiei și psihologiei, ceea ce permite o înțelegere mai completă a ceea ce influențează deciziile de cumpărare ale consumatorilor. Combină tehnici de neuroimagistică, psihofiziologie și analiză de date, permițându-i să adapteze mai eficient strategia de marketing la reacțiile adesea inconștiente ale consumatorilor. Neuromarketing ține cont, de asemenea, de un margine de eroare care presupune că comportamentele finale ale consumatorilor pot diferi de declarațiile lor anterioare. Printre companiile care au fost printre primele ce au aplicat instrumente și tehnici de neuromarketing se numără: Coca-Cola, Procter & Gamble, General Motors, Kodak, Nestlé sau chiar Bank of America. Diversitatea industriilor demonstrează potențialul extraordinar al acestui tip de marketing, motiv pentru care este util să-l aplici în viața de zi cu zi, urmând exemplul Coca-Cola.

Conștientizarea mărcii și neuromarketing


Vom fi de acord că, la nivel conștient, Coca-Cola nu este cea mai sănătoasă alegere, totuși Coca-Cola în al treilea trimestru din 2024 a înregistrat o creștere de 12% a vânzărilor în America. Cum este posibil acest lucru? Acest impact se datorează tocmai construirii corecte a strategiei de marketing folosind tehnici de neuromarketing.

Ce este neuromarketingul? Ideea succesului Coca-cola.

Coca-cola a început să construiască un imagine de marcă coerentă prin, printre altele, crearea de mesaje media care apelează la emoții pozitive, precum bucurie, comunitate și fericire. Ne arată imagini pozitive cu momente de fericire în familie sau cu prietenii, activând zonele creierului responsabile de empatie și bunăstare.

Neuromarketing - care sunt metodele de cercetare?

Deci, cum se obțin datele în neuromarketing? Se folosesc o serie de metode de cercetare, cum ar fi:

  • Electroencefalografia (EEC)- adică un test care arată cât de conștiente sunt deciziile luate de consumator, iar mesajul transmis este pozitiv și, prin urmare, eficient;
  • Reacția galo-dermică- arată care reacții sunt spontane și care sunt logice;
  • Elektromiografia (ERP)- un test neinvaziv, care arată în ce măsură factorii externi, cum ar fi lumina, sunetul sau mirosul, pot influența decizia de cumpărare a clientului;
  • eye tracking- măsurarea mișcărilor ochilor, care permite stabilirea a ceea ce atrage atenția, astfel încât să ne concentreze gândurile și să determinăm ordinea și frecvența acestora. Este una dintre cele mai frecvente metode folosite în neuromarketing, rezultatul fiind alegerea culorilor corespunzătoare și plasarea textului astfel încât să încurajeze o acțiune rapidă (numită CTA);
  • Rezonanța magnetică funcțională (fMRI)- studiază reacțiile la mesajele publicitare, ceea ce permite observarea cât de importante sunt emoțiile în procesul de luare a deciziei de cumpărare. Într-unul dintre studii, fMRI a stabilit că consumatorii care știau că beau CocaCola au avut un indice de recompensă mai mare comparativ cu cei care beau o băutură similară, precum Pepsi;
  • Neuroimagistica- oferă date foarte precise și obiective despre cum diferite stimulente afectează percepția și emoțiile noastre. Acest lucru permite o personalizare mai bună a ofertei. Coca-Cola a realizat acest lucru adăugând etichete cu numele, ceea ce a avut un mare succes.

Cum a reușit Coca-Cola, prin neuromarketing, să devină una dintre cele mai populare și mai recunoscute mărci din lume?

Coca-Cola a reușit, datorită utilizării unei diversități de tehnici de neuromarketing, să devină un simbol al culturii de masă din secolul XX și unul dintre simbolurile Statelor Unite. A dedicat timp pentru proiectarea ambalajului corespunzător, precum și pentru crearea de mesaje media care implică nu doar mintea, dar mai ales emoțiile publicului, astfel încât să obțină în mod constant vânzări excelente. Doar printr-o acțiune coerentă în crearea mărcii — de la design, comunicare și un design corect cu logo-ul propriu, și prin livrarea sigură a produselor, vei reuși să câștigi loialitatea consumatorilor pe termen lung.

Vezi și:

Lasă un comentariu