„O companie fără logo este ca un om fără față”. - Așa vorbește David Airey, autorul cărții „Logo Design Love: Creează un logo genial!”. Nu se poate să nu fii de acord cu această afirmație. Conform Harvard Business Review, un logo bine conceput aduce beneficii semnificative pentru marcă, ajută la atragerea interesului consumatorilor și la arătarea caracterului mărcii.
Așa cum vezi, logo-ul este un instrument de comunicare omniprezent, îl putem vedea pe produse, pe site-uri web, pe vizite de afaceri și chiar în corespondența prin e-mail. Este un element al mărcii care influențează semnificativ comportamentul consumatorilor și acțiunile mărcii.
Logo-ul de-a lungul secolelor.
Istoria logo-urilor începe cu blazoanele familiei din vremurile antice. Primele versiuni de logo au apărut în jurul anului 1300, când, datorită dezvoltării comerțului, magazinele au început să afișeze semne pentru a indica ce produse sau servicii oferă. La sfârșitul secolului XV, când tipografia a devenit mult mai răspândită, tipografii își semnau lucrările cu un logo. Revoluția industrială a accelerat dezvoltarea logo-urilor. În 1885, Frank Mason Robinson a proiectat cel mai celebru logo din lume. Băutura iconică Coca-Cola a început era modernă a designului de logo-uri.
O privire asupra istoricului vast și sinuos al designului de logo-uri ne permite să vedem cum s-au schimbat tendințele de-a lungul secolelor. Multe mărci au reușit să devină celebre datorită logo-ului lor, iar și tu poți să o faci.
Arta creării logo-urilor.
Un logo este tot ce vrei să spui despre marca ta, de aceea este important să te gândești la semnificația și dispunerea elementelor sale, pentru a prezenta corect povestea ta. Logo-urile iconice combină trei caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare:
- Simplitatea
- Adaptarea culorilor
- Utilizarea corectă a culorilor
Culorile joacă un rol semnificativ în toate aspectele vieții noastre și același lucru este valabil și pentru logo-uri, pentru a crea un logo corespunzător, trebuie să ne concentrăm pe psihologia culorilor. Înainte de a alege culorile pentru logo-ul tău, trebuie să înțelegi semnificația acestora.
- Galben - optimism, bucurie, prietenie
- Portocaliu - căldură, siguranță, energie
- Roșu - putere, pasiune, vitalitate
- Albastru - inspirație, control, deschidere
- Albastru închis - încredere, siguranță, sinceritate
- Violet - lux, bogăție, fantezie
- Verde - natură, echilibru, calm
- Negru - eleganță, lux, putere.
Acum trebuie să decizi ce emoții dorești să trezească logo-ul tău și, implicit, ce vor simți oamenii față de marca ta. Nu trebuie să alegi doar o singură culoare. Alege o culoare de bază și asociază-i alte culori.
Folosește roata culorilor și alege acele culori care se completează între ele. Acestea sunt culorile opuse pe roată. Ele vor ajuta la crearea unei simfonii frumoase de veselie. Schemele de culori analogice combină trei culori adiacente. Acestea vor permite crearea unor tranziții fluide.
Sfaturi pentru un logo demn de marca ta.
Un logo este un set de elemente care includ texte și imagini ce identifică marca. Află de unde să începi aventura ta în designul de logo-uri.
- 1. Definește caracterul mărcii tale
- 2. Inspiră-te. Uită-te în direcția în care merg alte firme din domeniul tău.
- 3. Definește stilul logo-ului. Clasic, minimalist sau poate îndrăzneț și puternic?
- 4. Gândește-te la tipul de logo:
- Monogramă
- Logotip
- Pictogramă
- Simbol abstract
- Emblema
- Logo compus
- 5. Alege culoarea și fontul.
- 6. Creează mai multe variante de design.
Salvează aceste informații și apropie-te de succesul mărcii tale!
Pune-ți logo-ul pe pungi de hârtie sau pe alte obiecte promoționale și obține un mediu creativ de publicitate! Magazinul Allbag se ocupă de plasarea și prelucrarea logo-urilor de mulți ani. Contactează consultanții noștri și află mai multe despre utilizarea potențialului mărcii tale.